“Hoeveel jaar ben jij?” Een vraag die vaak gesteld wordt aan een kind. Normaal heeft een jongen van 6 die vraag al tientallen keren beantwoord in zijn leventje. Voor Vic was gisteren de eerste keer.

DE vraag werd gesteld en Vic had zijn spraakpc voor zich en tikt 6 aan. Oké, hij drukte eerst per ongeluk op 20, omdat Vic veel moeite heeft met zijn fijne motoriek en 20 onder de 6 staat maar dat maakt niet uit. In zijn hoofd zit 6 en bij een 2de poging lukte het: “6” Zo vanzelfsprekend voor iemand anders maar voor ons legendarisch! Voor de eerste keer in zijn leven kon Vic tegen iemand vertellen hoe oud hij is. Ongelofelijk. We weten niet hoe ver Vic zal geraken in zijn taalontwikkeling en met deze spraakpc maar het begin is gemaakt en dit voelt als zo’n enorme prestatie. Missie nu al geslaagd.

Zo dankbaar dat wij op ons pad de juiste mensen tegen kwamen die ons de weg wezen naar ondersteunende communicatie: onze thuisbegeleiding, het revalidatiecentrum, de logopedisten en andere therapeuten van het ondersteuningsnetwerk, de personen op school die zich hier mee achter hebben gezet. Ik weet bijna zeker dat ook jullie het warm krijgen van binnen moest je dit lezen. Want deze eerste mijlpaal bereiken we mede dankzij jullie!

Ik voeg hieronder de instanties toe die je wegwijs kunnen maken in een gepast hulpmiddel moest je zelf ook te maken hebben met een kind of volwassene die niet kan spreken. Want:

“Elke persoon die niet kan praten, kan worden begrepen!”

Zij hebben ons geholpen met het uitkiezen van het juiste hulpmiddel:

Ons hulpmiddel werd geleverd door:

Massa’s inspiratie om met Vic aan de slag te gaan doen we op bij:

Ook allemaal te vinden via Facebook en Instagram, echt de moeite waard voor wie hulp zoekt!

6 reacties

 1. Zo blij voor jullie dat Vic er een beetje aan begint te wennen aan zijn computer,maar hij gaat super zijn best doen dat weet ik zeker Ook zo fijn voor jullie dat dit bestaat het zal moeite en tijd kosten maar eens komt de tijd dat vic met zijn computer kan bewijzen wat hij wil In deze tijd is het zo moeilijk allemaal maar eens komt de tijd hopelijk snel dat we samen weer elkaar kunnen ontmoeten en samen eens over die computer kunnen praten en bekijken hoe dit werkt .Zo trots op jullie veel liefs Joke Guy ,Rune en Ferre en natuurlijk onze Vic xxx

  Like

 2. De titel doet me terug gaan in de tijd.
  De tijd dat we samen met andere “een stem voor Victor” hebben opgericht om een spraakcomputer voor Victor te kunnen aankopen

  Like

 3. Een grote stap voor jullie kleinste kapoen. Maar hoe prachtig, hoe ontroerend is dit❣️
  We zijn
  Superblij voor Vic‼️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s